Programma

Hieronder zien jullie alle voorstellingen voor het seizoen 2018-2019. Kaartjes van de voorstellingen zijn te bestellen via onze website onder " kaartjes" .

nov
23
vr
2018
De wolf is terug (9+)
nov 23 @ 19:30 – 20:30
De wolf is terug (9+) @ Catharinakapel | Harderwijk | Gelderland | Nederland

 Wolf gesignaleerd op de Veluwe? Zomaar een bericht in de krant. Maar wat de kranten niet weten… de wolf is er al! Kan dat wel in ons nette geordende bos met paaltjes om de zoveel meter. Overal staan prullenbakken, routewijzers en bezoektijden op uitlegbordjes. Om over de keurige dieren maar te zwijgen. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.
Een voorstelling vol komische personages over wankele overtuigingen, de dood, het leven en over een wolf die best voor rede vatbaar is. 

jan
13
zo
2019
Superloeser (5+)
jan 13 @ 11:30 – 12:30
Superloeser (5+) @ Catharinakapel | Harderwijk | Gelderland | Nederland

Elke superheld heeft een handige superkracht; de één kan onzichtbaar worden, de ander is heel snel en weer een ander spuugt vuur. Maar Joyce niet hoor. Haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. Maar ja, daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! Daardoor wordt ze vaak uitgelachen als ze weer eens een criminele bende probeert op te rollen of iemand van een brandend gebouw probeert te redden.
Op de superheldenschool hoort Joyce er niet bij en tot overmaat van ramp is haar broertje wel heel succesvol als superheld. Er is eigenlijk maar één iemand die in haar gelooft en dat is haar moeder, die zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas.” Superloeser, gespeeld door Lefkop, is een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de dingen die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

feb
15
vr
2019
Cyrano de Bergerac (10+)
feb 15 @ 19:30 – 20:30
Cyrano de Bergerac (10+) @ Catharinakapel | Harderwijk | Gelderland | Nederland

 Cyrano, een beroemde dichter, is verliefd op Roxane. Maar Cyrano vindt zichzelf te lelijk door zijn enorme neus. Hij denkt dat hij bij Roxane geen kans maakt. De mooie Christian is ook verliefd op Roxane. Maar Christian vindt zichzelf te dom. Hij kan geen mooie dingen zeggen en brieven schrijven en durft Roxane niet te benaderen. Christian vraagt de dichter Cyrano om hulp. Cyrano stemt toe. Hij schrijft betoverend mooie brieven voor Roxane en hiermee weet Christian Roxane te veroveren. 
Maar als Roxane ooit achter de waarheid komt, van wie houdt ze dan werkelijk? Een verhaal over het zien dat werkelijke schoonheid niet in het uiterlijk zit. 
Dit romantische meesterwerk van Verteltheater Joris Lear wordt verteld door banketbakker en dichter Ragueneau op de warme klanken van Sergei Rachmaninov; de perfecte synthese tussen Poëzie en Patisserie!

mrt
13
wo
2019
Olleke bolleke (2+)
mrt 13 @ 10:30 – 11:30
Olleke bolleke (2+) @ Cultuurkust | Harderwijk | Gelderland | Nederland

 Olleke Bolleke Remi Solleke… Olleke Bolleke KNOL! Kom, ik zal je alle kleuren laten zien. Wil je weten hoe het is om geel te zijn, lekker vrolijk en vlug! Weet je wel dat rood heel stoer en sterk is? Hee kleine witte kubus, wie ben jij?
Een beeldende voorstelling van Valentijn Productiehuis met sfeervolle pianomuziek, met heeeel veel schuimrubberen kubussen. Met fantasie kun je hiermee alles maken wat je wilt…..
Deze voorstelling speelt op het Theaterfestival MalleMolen.

 

Smakelijke sprookjes (familie)
mrt 13 @ 15:45 – 16:45
Smakelijke sprookjes (familie) @ Catharinakapel | Harderwijk | Gelderland | Nederland

 Er was eens een land, hier niet zo ver vandaan. Elke dag wordt hard gewerkt. De bakker bakt krokante kadetjes. Op het land verbouwt de boer de groenste groenten. De slager is overal bekend om zijn sappige slavinkjes. Er is van alles genoeg. Kortom… iedereen is gelukkig. Tot er op een dag een reusachtige gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de koks de menukaart aanpassen. En dat heeft grote gevolgen… 
Een komische voorstelling van Theatra met koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet.
Deze voorstelling wordt gespeeld op het Theaterfestival MalleMolen.

apr
7
zo
2019
Over hoedjes en kalfjes (familie)
apr 7 @ 11:30 – 12:30
Over hoedjes en kalfjes (familie) @ Catharinakapel | Harderwijk | Gelderland | Nederland

De hoedenmaker is een echte goedzak: hij is elke dag op zoek naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘Heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past bij mijn hoofd?’ Met een duik in zijn kar vol hoedenmakerspullen maakt hij voor iedereen een passende hoed. Op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders dan anders is. Zal het de hoedenmaker lukken om de mensen hier gelukkig te maken?
Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater gespeeld door ‘Het Verteltheater’. Winnaar kinderjury 2015 Spekken Kindertheaterfestival Gent.

Reacties zijn gesloten.