.————————— mei 2017 —————————————– mei 2017 ————- 

 

————————— februari  —————————-

16 Februari vrijdagavondvoorstelling 

“Dansen op de brug van Avignon


Een indrukwekkende voorstelling gebaseerd op het boek van Ida Vos met prachtige Klezmermuziek over Rosa, een meisje in de Tweede wereldoorlog. Voor kinderen van 10 jaar en ouder.

 

 

 

 

————————— november —————————-

De Krekel en de Mier in de Catharinakapel

.
Peter Faber is terug in de Catharinakapel!

Kom kijken naar het verhaal van Krekel en de Mier op zondag 28 januari. Voor kinderen van 6 jaar en ouder.

.

>..

.

.

.

..

—————————– oktober —————————–

Vrijdagavond 24 november ‘Adam en de anderen’

Avondvoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar over het jongetje Adam. Adam is anders. Maar wat is anders? zijn er nog anderen die ook anders zijn?
Kom kijken in de Catharinakapel om 19.30 uur.
 .

.

.

—————————– september —————————–

Drakentemmer opent het Jeugdtheaterseizoen!

We zijn weer van start: en hoe! Met een uitverkochte zaal van de eerste voorstelling ‘de Drakentemmer’ . De voorstelling had een spannend verhaal, prachtig decor dat iedere keer verrast, zang en een dappere hoofdpersoon Joris. Over een paar weken op 29 oktober zijn we er weer met ‘Er was eens … Roodkapje’. Het deel van het sprookje dat je nog niet kent. Want wat gebeurde er met Roodkapje nadat grootmoeder gered was? Kom kijken en luisteren.———————– juni 2017 ———————–

—— juni 2017 ——————————————————————————-—- mei 2017 —————————–.

————————— juni 2017 —————————–

Reserveer kaartjes voor het nieuwe seizoen

Het programma voor het theaterseizoen 2017 – 2018 is helemaal klaar, op 17 september starten we met de ‘Drakentemmer’. Alles over de verschillende voorstellingen is te lezen onder tabblad “programma”; kaarten zijn online te bestellen via tabblad “kaartjes”.  Reserveren van kaartjes kan ook via www.Catharinakapel.nl.
Maar eerst vakantie. Fijne zomer!

 

————————— mei 2017 —————————–

Begin april was alweer de laatste voorstelling van het seizoen 2016-2017. Maar voordat we op vakantie gaan zorgen we eerst dat er weer mooie, verrassende, grappige, leerzame of soms ontroerende voorstellingen voor het volgende seizoen geboekt zijn. Zo beginnen we op 17 september met de familievoorstelling ‘ de Drakentemmer’ van STT.

Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom.
Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? De twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen.

Fijn dat jullie er weer bij waren dit jaar, tot in september!

 

.

————————— maart 2017 —————————–

Het Theaterfestival was een groot succes! Er waren mooie voorstellingen en er is weer flink geknutseld, gedanst en muziek gemaakt. Met dank aan al onze sponsoren en participanten waardoor het altijd mooier, gezelliger en lekkerder wordt!

 

 

 

 

 

 

.

—————————februari 2017—————————–

Theaterfestival Pimp Sala Bim op 15 maart

Het jaarlijkse festival staat weer voor deur! Kom ontdekken, versieren en genieten! Laat je in de prachtige theatervoorstellingen verrassen door magie en een verstrooide professor. Hoe is het om alleen op een eiland te zijn?  Het festival is georganiseerd in samenwerking met Cultuurkust, de Popschool en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Kom ontdekken en doe mee!

De muzikale opening is om 9.30 uur, de laatste voorstelling begint om 15.30 uur. De ochtend is vooral voor kinderen van 2 tot 6 jaar; in de middag biedt het festival ook veel moois voor de oudere kinderen van de basisschool. Tot dan!

—————————januari 2017—————————–

De eerste voorstelling van 2017 is alweer geweest. Onze volgende voorstelling is op
17 februari: de Tour van Fien! Een avondvoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.


En, het jaarlijkse theaterfestival staat al weer
voor de deur: “Pimp Sala Bim“. Op 15 maart is de Catharinakapel de hele dag open met
magische voorstellingen, creativiteit en (pimp-) workshops. Natuurlijk ook dit jaar weer samen met Cultuurkust, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en de Popschool.
We zien jullie graag!

.

—————————-december 2016—————————–

Ga jij met Rosie mee op zoek naar De Vraag? 

 Rosie ontmoet in haar schuur vol geheimen en gereedschap plots een mannetje met een pakketje. Een heel bijzonder pakketje want het pakketje heeft een antwoord.  Dat is toch wel een beetje vreemd.
Rosie gaat samen met het mannetje op ontdekkingstocht en zoekt de vraag bij het antwoord en daar is heel wat lef voor nodig! 
Ben jij benieuwd hoe dit afloopt?  

Kom dan op zondag 15 januari naar de voorstelling Hoeveel zou de Wereld Wegen

Tot snel!

—————————- oktober 2016 ——————————–

Koning Lear in de Catharinakapel

Een voorstelling van een man
die alleen met een touw het podium
vol kan laten stromen met allerlei
mensen. De koning, z’n dochters,
de nar. Er kan veel gelachen worden
om Shakespeare met Joris Lehr.
Een voorstelling op vrijdagavond
18 november
voor kinderen van 8 jaar en ouder.

 

.

.

—————————- september 2016 ——————————–

Zondag 9 oktober “De Wolkenfabriek”

Wat voor weer zou het worden? Veel wolken? Strak blauw? Willy regelt het in de wolkenfabriek. Alleen z’n huisdier Wolly helpt niet zo goed mee … Als dat maar goed gaat.
Een verrassende voorstelling met een levensgroot pop-up book voor kinderen van 4 jaar en ouder.

—————————- september 2016 ——————————–

Opening van het seizoen: Ila van der Pouws

“Ladder naar de maan” 

Zondag 18 september starten we het nieuwe theaterseizoen voor kinderen in de Catharinakapel. Een familievoorstelling over het meisje Fien, die het mannetje van de maan wil opzoeken om met hem te praten. De voorstelling van Ila van der Pouw blinken uit door haar prachtige poppen die je helemaal het verhaal in trekken.  Kom allemaal kijken, het belooft weer een fantastisch seizoen te worden!

We hadden al een klein beginnetje van het seizoen tijdens ‘Uit Harderwijk’ op 3 september. Was jij erbij?

.

—————————- augustus 2016 ——————————–

Komt dat zien: seizoen 2016-2017  

Met Uit Harderwijk www.uitharderwijk.nl

 Klimmen jullie mee met ” Ladder naar de maan” in september? Kom je op bezoek in ” de Wolkenfabriek”  in oktober? En fiets je mee in februari met de ” Tour van Fien”? Het programma voor het theaterseizoen 2016-2017 voor kinderen van 2 tot 12 jaar is weer rond. Wat er komt kunnen jullie lezen onder ” programma”. Het belooft weer een kleurrijk en spannend theaterseizoen te worden. Kaartjes kunnen al gereserveerd worden.

Al nieuwsgierig en zin om de sfeer te proeven?! Kom naar Uit-Harderwijk. Samen met cultureel Harderwijk vieren we de aftrap van het cultureel seizoen. Zaterdag 3 september staan wij in het Hortuspark. Je vindt ons bij de Theaterwagen. Vanaf 11.00 uur met een superleuke gratis voorstelling van Spinsels “Verhalen uit de poezennmand”. Dit om elk uur!
Verder benieuwd wat Uit Harderwijk op 2 en 3 september te bieden heeft ga dan naar www.uitharderwijk.nl

Tot in september!

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————-april 2016——————————–

Kaarten zijn uitverkocht!

Lejo komt weer naar de Catharinakapel!

Al weer de laatste voorstelling van dit seizoen. We sluiten af met de voorstelling “Hands up” op zondag 17 april. Jullie kennen Lejo vast wel van Sesamstraat. Lejo weet ons altijd weer te verrassen met iedere keer diezelfde oogjes en toch weer hele andere wezentjes. Kom je ook?

.

————————–februari 2016——————————

16 maart theaterfestival

de Blije BeestenBoel!

Het jaarlijkse theaterfestival voor kinderen van 2 tot 10 jaar wordt dit jaar beestachtig goed. Op 16 maart wordt het een BeestenBoel in de Catharinakapel en Cultuurkust. Voorstellingen over een schildpad die z’n huis zoekt voor de allerkleinsten, over de egel en een droomtroon in de theaterwagen en over een mus die de wijde wereld in vliegt. Verder je kunt ook geschminkt worden als een beest, beestachtig knutselen of 1 van de gratis workshops doen. Je kunt dansen, muziek maken en grootst kleuren op het Kleurfeest. Kijk op het tabblad “programma” voor de aanvangstijden.

.

Beestachtig leuk! kom ook!

.

.

———————————–januari 2016————————————–

tekst spel zingen rappen dansen,

Wil jij dit mee maken?!

 kom op 12 februari naar een grote flauwekul voorstelling over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Voor alle 8+ ers én daarom ’s avonds!!

NOU, DAG DAN MAAR

 

—————————-november 2015 —————————–

Kinderdansvoorstelling Ratjetoe

Een vrolijke voorstelling met dans, spel en zang, waar  je zelf aan mee mag doen.

Spin is een eigenwijze brompot op zoek naar een plek voor zijn web. Spin gebruikt zijn web voor het opvoeren van zijn één-spin-show en dat komt goed uit want Spin is graag alleen. Rat wil dolgraag vrienden worden met Spin en meedoen aan de één-spin-show. Spin en Rat lijken helemaal niet bij elkaar te passen…

kinderdansvoorstelling ZiRR Ratjetoe

—————————————————————————————————–

Nog even en dan is Sinterklaas in het land!

Ook Buurman en Buurvrouw vieren Sinterklaas

 Buurman heeft dit jaar wel een heel lang verlanglijstje. Buurvrouw maakt een mooie sneeuwpop en samen zingen ze liedjes en zetten hun schoen! Dan valt de krant in de bus en daarin staat te lezen dat mensen met grote voeten geen schoen meer mogen zetten. Het wordt allemaal te duur voor Sinterklaas. Wat gaat Buurman, met maat 46 hier aan doen? Wil je weten hoe dit afloopt kom dan naar onze voorstelling op zondag 22 november in de Catharinakapel, Kloosterplein Harderwijk

 

 

 

———————– september 2015 —————————-

Na de opening van ons seizoen met de prachtige voorstelling Kraak,
maken we ons nu op voor Abel Tasmannetje, door Arthur Geesing. Arthur Geesing van weet je nog… De voorstelling Wolfje, vorig seizoen nog te zien bij ons Jeugd Theater.

Over Abel Tasmannetje zegt Arthur het volgende “ Abel Tasmannetje”, wordt een vrolijke voorstelling met prachtige poppen en vol mooie liedjes en visuele grappen, speciaal voor kinderen van 6 t/m 10 jaar” (…)

Abel Tasmannetje is een postbode en een eigenwijs en ondeugend mannetje. Met zijn magische Post Tas, post Abel onbezorgd de onbezorgde post.

Of dat allemaal goed komt..? Ben je ook benieuwd, kom dan kijken bij ons in de Catharinakapel. Abel Tasmannetje is te zien op zondagochtend 11 oktober, 

Helpt U Abel de buhne op?

tot snel!

———–Augustus 2015———-

De kaartjes van de nieuwe voorstellingen zijn te koop! We openen dit seizoen op zondag 20 september met de familievoorstelling ‘Kraak’ van theatergroep Wie Walvis.
Voordat het zover is kunnen jullie ons tegenkomen op de Uitmarkt op 5 september en de voorstelling ‘Duif en Merel en het Ei’ bekijken op de Smeepoortenbrink. Daarnaast kan je een voorproefje nemen van al het moois dat het nieuwe culturele seizoen Harderwijk gaat bieden. Klik hier voor het programma van de Uitmarkt.

————Mei 2015————

De voorstellingen voor het seizoen 2015-2016 staan op de website!
We hebben voor iedereen wat: voor jonge kinderen, oudere kinderen én voor de hele familie. Poppenspel, dans, Lejo en dit jaar ook een voorstelling over Sinterklaas. De kaarten zijn nog niet te bestellen, dat kan vanaf 1 augustus.
Kort geleden konden jullie een eerste aankondiging van onze voorstellingen vinden in de brochure van het Theater Harderwijk. Komend seizoen is het eerste jaar dat we als Stichting de Podia Harderwijk (samen met de Catharinakapel en Estrado) optrekken. Wat wij brengen blijft het vertrouwde recept: kleinschalige, intieme theatervoorstellingen.

Tot na de zomervakantie!

 ———-April 2015————-

Wat hebben we een heerlijk Jeugdtheater seizoen achter de rug. Je was er misschien wel bij en weet je nog….? Onze laatste voorstelling een poëtisch- muzikaal avontuur met een lach: waarin De Dwerg op zijn eigen-liefdevolle malle Dwergwijze het gouden ei ‘uitbroedt’

Wij hebben ook hard gebroed op een nieuw fris programma voor 2015-1016. We openen het Jeugdtheater seizoen op 20 september met een muzikale theatervoorstelling KRAAK “Hoor je dat, dat zijn mijn botten die kraken. Daarom noemen ze me de oude Kraak. Van binnen ben ik nog steeds een jongetje.voor de hele familie” 

Afbeeldingsresultaat voor voorstelling Kraak

Locatie Catharinakapel, Kloosterplein Harderwijk van 11.30 -12.15 uur. Komen hoor!

————————-15 maart 2015———————-


Het jaarlijkse theaterfestival van 11 maart is alweer achter de rug, jammer! Het was weer heel gezellig in de Catharinakapel, vol met kinderen. Onder een heerlijk lente zonnetje konden de kinderen genieten van de voorstellingen, de workshops en de kapel die weer prachtig ingericht was. In deze film (door Johan Ramon) een mooi beeld van de gezellige dag.

Het theaterseizoen is al bijna weer voorbij. We hebben nog een voorstelling op 19 april. Dan speelt Fratelli Fiasco  ‘De Dwerg, een voorstelling voor de hele familie.

.

————————11 maart 2015———————–

Wij gaan op reis! Wie gaat er mee?

Op 11 maart pakt het Jeugdtheater Harderwijk haar koffer in om op reis te gaan: en jij mag mee! Loop het Pieterpeuterpad in de Catharinakapel, of bekijk de voorstellingen waarin ook een reisje wordt gemaakt. Op ons jaarlijkse Theaterfestival is er naast de voorstellingen weer genoeg te doen. In samenwerking met Cultuurkust (’t Klooster) en de Popschool kun je meedoen met verschillende workshops – dans, muziek, kleintje kunst. Onder het tabblad ” Programma” kun je alle voorstellingen en workshops op een rijtje vinden. De deuren gaan open om 9.30 uur, de laatste voorstelling begint om 15.30 uur. Tot dan!

.

———————-15 februari 2015———————–

Een “NEST’ in de Catharinakapel

Vandaag waren Ooi en Vaar bij ons op bezoek. Een prachtige voorstelling gespeeld door Krijt over 2 ooievaren die baby-diertjes naar hun bestemming brengen. Totdat ze een heel vreemd roze exemplaar krijgen: wat is dit voor dier?

 

 

 

.

———————-18 januari 2015————————

IK LEES EEN TAFEL

Een voorstelling over de kleinste bibliotheek ter wereld

Abel krijgt een kado voor zijn verjaardag. Hij pakt het uit. Dan is het stil. Abel wil iets zeggen en dat lukt lukt niet meteen, dus gaat hij  op zoek naar  l e t t e r s  en van  woorden naar zinnen.

—————————————————————–

We zijn druk bezig met de voorbereiding van het jaarlijkse theaterfestival op 11 maart. Dit jaar gaan we samen op reis: “Wie gaat er mee?” Naast 3 verschillende voorstellingen kun je ook meedoen aan gratis workshops of je kunt spelen in de Catharinakapel en je je eigen reisje op het Pieterpeuterpad maken. Kaartjes voor de festivalvoorstellingen zijn vanaf vandaag te bestellen. Kijk nog even op de pagina met foto’s hoe het vorig jaar was.
Wie gaat er mee? Jij toch zeker!

—————————————21 november 2014——————————–

Boemerang

Avondvoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar: Boemerang van Robert Brouwer. Over Dennis de dromer. Dennis moet eigenlijk net zo worden als z’n broer Bob. Bob, de batman van het tafeltennissen. Gaat dat lukken? 21 november 19.30 uur in de Catharinakapel.

——————–30 september 2014—————-

Zondagochtend 12 oktober wordt ‘Reusachtig Cool……

Best spannend zo’n Iers volksverhaal en jij kan het meebeleven.

——————15 september 2014 ——————

‘Wolfje’ opent het theaterseizoen op 21 september 

Het is ons gelukt deze  fantastische FAMILIE-voorstelling naar Harderwijk te krijgen. Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn, maar daar moet hij wel wat voor doen….namelijk iemand opeten. Maar wat gebeurt er als je als aanstormend SprookjesWolf besluit om geen vlees te eten?
Eigenwijs zijn is soms leuk, soms lekker, maar ook best ingewikkeld. Ook benieuwd welk weggetje Wolfje inslaat, dan zien wij jou graag op 21 september om 11.30 uur in de Catharinakapel!

   

—————— 1 september 2014 ——————-

Tot kijk op de UITmarkt Harderwijk

As. zaterdag 6 september flyeren we met ons kersverse programma in de binnenstad van Harderwijk. In het Hortuspark zijn GRATIS voorstellingen van Doortje Doezel in de theaterwagen. Komt dat zien!

 

——————– 10 juni 2014———————–

Programma voor het komende theaterseizoen is rond!

Alle voorstellingen voor het komende theaterseizoen zijn geboekt! We hebben weer geprobeerd een gevarieerd programma samen te

stellen waar voor iedereen wat te vinden is. In september starten we met de voorstelling ‘Wolfje’. In deze voorstelling verrast het decor je iedere keer en dat door maar kleine veranderingen. Het ene moment zit je in het bos en dan zit je midden op de grote oceaan of in de woestijn! Op de pagina ‘Programma’ kunnen jullie zien welke voorstellingen er komen. Kaartjes kunnen via internet besteld worden; behalve die van het theaterfestival. We kijken er naar uit om de pareltjes die we hebben gevonden aan jullie te kunnen laten zien.

 

 

——————– 7 april 2014 ——————–

Laatste voorstelling van het seizoen.

Het theaterseizoen is al weer afgelopen. Afsluiter was de geweldige voorstelling Yurko, een voorstelling vol muziek. Maar, we zijn snel weer terug! Het nieuwe programma is bijna rond, we zetten het zo snel mogelijk op de site zodat jullie het kunnen zien en de voorpret kan beginnen. 

 

—————— 14 maart 2014 ——————-

 Theaterfestival ‘WonderWaterWereld’ op 12 maart was spetterend succes!

Iedereen voelde zich als een vis in het water tijdens het festival. Er werd volop genoten van de voorstellingen, de workshops en de onderwaterwereld. Voor een kleine impressie ga naar onze foto’s (gemaakt door Arnold van de Kamp) of bekijk deze film (van Frits Sparnaaij).

 

 

 

 

 

 

Sponsoren, allemaal hartelijk bedankt, dankzij jullie
is het festival niet in het water gevallen!

Leerlingen van het  ‘Spectrum’ jullie
waren weer geweldig met schminken,
cupcakes versieren en achter de bar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.