Programma

Hieronder zien jullie alle voorstellingen voor het seizoen 2016-2017. Kaartjes van de voorstellingen zijn te bestellen via onze website onder ” kaartjes” .

Agenda

+ Toon geheel - Toon beperkt Vandaag
 1. nov
  24
  vr

  1. Adam en de anderen (7+)
   19:30 – 20:30

   Adam en de anderen (7+) door De Stokerij

   .

   .

   .

   .
   Adam is op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is anders. Op een dag maakt hij een zwerftocht door de stad en ontmoet hij allerlei bijzondere mensen. Slootman, Piraat, Carrièremam en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Adam leert anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi. En zo leert hij zijn eigen anders-zijn te omarmen.

 2. jan
  28
  zo

  1. De Krekel en de Mier (6+)
   11:30 – 12:30

   De Krekel en de Mier (6+) door Peter Faber

   .

   .

   .

   .

   .

   .

   In de zomer zingt Krekel het hoogste lied. Avond na avond komt iedereen luisteren. Alleen Mier komt nooit. Zij heeft het druk met de voorbereiding voor de winter. Zij heeft het druk, veel te druk. Schoonmaken, wassen, voedsel verzamelen, iets waar Krekel geen moment mee bezig is. Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor herfst en winter. Als het winter wordt heeft Krekel honger, maar Mier wil hem niet helpen. Eigen schuld, had hij maar geen muziek moeten maken. Dan trekt Krekel de wijde wereld in en wordt een gevierd popster. Wat doet hij als zijn vrienden van de heuvel hulp nodig hebben?
   Een beeldende voorstelling over vriendschap en het maken van keuzes. Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine.

 3. feb
  16
  vr

  1. Dansen op de brug van Avignon (10+)
   19:30 – 20:30

   Dansen op de brug van Avignon (10+) door Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam

   .

   .

   .

   .

   .

   .
   Rosa de Jong droomt tegenwoordig overdag. Vroeger, toen het nog geen oorlog was en ze nog gewoon naar school mocht, droomde ze alleen maar ’s nachts. Nu is er zo veel verboden dat ze helemaal nergens meer zin in heeft. Joden mogen niet fietsen, niet zwemmen en niet in de tram. Ze heeft daardoor zelfs geen zin meer in vioolspelen, terwijl dat ooit haar liefste bezigheid was. Misschien kunnen ze vluchten naar Frankrijk, waar het veilig is. Hoe voelt het als je heel langzaam en heel subtiel wordt buitengesloten? Wanneer realiseer je je dat er iets mis is en wat kan je dan vervolgens doen? Is vluchten een optie?
   Begeleid door speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde klezmermuziek. Gebaseerd op het boek van Ida Vos.

 4. mrt
  14
  wo

  1. Broemmm! (2+)
   10:30 – 11:15

   Theaterfestival!
   Om 10.30 uur: Broemmm! (2+) door Ellen Smets Theater

   .

   .

   .

   Teun wil weg met haar autootje Broemmm. Ze wacht op haar vriend Tijn, maar die komt maar niet. Dan besluit ze zonder hem te vertrekken. Helaas Broemmm start niet, ze wil zelf rijden. Dit eigenwijze autootje, dat écht kan rijden, wil alles zelf doen. Dat kan ze, echt waar! Pang, ai, een lekke band, daar staat ze aan de kant. In deze interactieve en grappige voorstelling beleven de kinderen samen met Broemmm en haar baasje Teun de spannendste avonturen.

  2. Brombeer (familie)
   15:30 – 16:30

   Theaterfestival!
   Brom Beer (familievoorstelling / 4-8jr) door Remco Theater-Kunst

   .

   .

   .
   Beer en Sprinkhaan zijn vrienden. Ze wonen in het bos en bezoeken elkaar elke dag. Op een dag doet Beer anders dan anders. Hij reageert kribbig, is somber en trekt zich terug in zijn bed. Hij vindt het niet meer leuk om Sprinkhaan te zien. Sprinkhaan gaat aan zichzelf twijfelen, zij waren toch vrienden? Hij bedenkt verschillende plannetjes om het samen weer leuk te hebben. Maar het helpt allemaal niks. Sprinkhaan gaat verdrietig het bos in. Daar vind hij troost bij Waterslak en zij reikt hem een idee aan om Beer te helpen.  Zal het Sprinkhaan lukken Beer weer uit bed te krijgen?

   Prachtig poppentheater met muzikale omlijsting.

 5. apr
  15
  zo

  1. Over hoedjes en kalfjes (4+)
   11:30 – 12:30

   Over hoedjes en kalfjes (4+) door Theater Hutsepot – Tom van Mieghem

   .

   .

   .

   .

   .

   .
   De hoedenmaker is een echte goedzak: hij is elke dag op zoek naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘Heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past bij mijn hoofd?’ Met een duik in zijn kar vol hoedenmakerspullen maakt hij voor iedereen een passende hoed. Op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders dan anders is. Zal het de hoedenmaker lukken om de mensen hier gelukkig te maken?
   Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater. Winnaar kinderjury 2015 Spekken Kindertheaterfestival Gent.

Comments are closed.