:: nieuws :: programma 2010 :: programma 2011 :: foto's en video's :: archief :: contact ::

Programma 2010

raaf geen kip zondag 12 september 2010
Leeftijd: familievoorstelling
Aanvang: 11.30 en 14.30 uur
LET OP ..... Twee Voorstellingen!!
Prijs: 7,- euro Donateurs: 5,-

HUISJE BOOMPJE BEESTJE Teleac/Not
Raaf, geen Kip


Gebaseerd op de succesvolle televisieserie Huisje, Boompje, Beestje presenteertTwee-ater een gelijknamige theaterervaring voor jonge kinderen.

Een prachtige poppenvoorstelling over de witte raaf die op zoek gaat naar zijn eigen identiteit en plek in de wereld.
Al vanaf zijn geboorte is Raaf grappig en eigenwijs. Krijgt hij wormen, dan wil hij worst. In het bos ziet hij hoe al zijn vriendjes ergens heel goed in zijn. Dat maakt hem onzeker. Als hij probeert ook goed te worden in dezelfde dingen als Mol en Sperwer, loopt het allemaal heel anders dan gehoopt.
Maar dan gebeurt er iets waardoor Raaf zijn eigen talent ontdekt.
faust vrijdag 8 oktober 2010
Leeftijd: 9+
Aanvang: 19.30 uur
Prijs : 7,- euro Donateurs: 5,- euro
 
KLEINE FAUST 

Gespeeld door: Drents Jeugd Theater de Reus
Ontdek wat de Ziel is in De Kleine Faust
In de voorstelling De Kleine Faust vraagt Coen zich af wat een ziel eigenlijk is. Om erachter te komen biedt hij zijn ziel te koop aan op het internet. Op www.marktplaats.nl/diversen.
Coen krijgt een aanlokkelijk voorstel van de altijd behulpzame Heer Mefisto. Alle kennis van de wereld in ruil voor dat iets, waarvan niemand precies kan zeggen wat het is. Al gauw wordt Coen ondergedompeld in de virtuele werelden van de Cyberspace. Jachtig op zoek naar wachtwoorden, ultieme waarheden en Gouden Poorten. Niet wetend dat hij onvermijdelijk en onomkeerbaar zal verdwijnen in een niet bestaande wereld.

Het verhaal van Coen in de Kleine Faust wordt als een reconstructie verteld door zijn vader en moeder. In voortdurende rolwisselingen buitelen zij in hoog tempo van de werkelijke wereld naar de virtuele wereld en andersom. Het ene moment eten ze rijst met pittige balletjes in een vredige huiskamer, het andere moment leveren ze in cyberspace een gevecht op leven en dood. Alles met slechts één doel: hun zoon Coen - alias Kleine Faust – te redden uit de greep van zijn onbedwingbare honger naar de betekenis van dat ene woord: de Ziel.
firma bureau en co zondag 21 november 2010
Leeftijd: 6+
Aanvang: 11.30 uur
Prijs: 7,- euro Donateurs: 5,-

FIRMA BUREAU & CO

Gespeeld door : Compagnie Mouettes

De er-gebeurt-altijd-wel-iets-spannends-sleur van het dagelijks kantoor

De personages uit Bonje! zijn terug, maar nu op kantoor. Ze werken bij de firma Bureau & Co. Zij is een punctuele en keurige werkneemster, maar schijn bedriegt. Hij, een slonzige en luie collega die zich stierlijk verveelt en telkens weer de aandacht wil krijgen. Ze hebben een tirannieke baas die we nooit zien maar horen des te meer. Hij houdt alles in de gaten! Alles loopt op rolletjes, totdat een belangrijk werkdossier door hun capriolen verloren dreigt te gaan.

Fa. Bureau & Co. is een elastiek-cartooneske theatervoorstelling waar dans theater lijkt en theater dans. De spelers halen acrobatische streken uit in gevaarlijke situaties. En dat in een voorstelling die doorspekt is van woordeloze poëzie. In Fa. Bureau & Co. worden schoolsituaties vertaald naar een werkomgeving. Er wordt een herkenbare thematiek aan de orde gesteld, als die van de beste van de klas vs. de vergetene achterin, dicht tegen de verwarming.

Wie is baas over wie? En, is het nodig om te werken? Of om naar school te gaan?

locatie en kaarten

kapelDe voorstellingen vinden plaats in Kunstcentrum Catherinakapel
Klooster 1, 3841 EN  te Harderwijk.

Kaartjes kunt u telefonisch reserveren via Cultuur.Uit 0341-428899. Ukunt ook online reserveren door op de link te klikken cultuurpuntuit.nl Betaling is mogelijk via Ideal. Let daarbij op de juiste (donateurs-)tariefstelling voordat u betaalt.
Kaartjes zijn vooraf te reserveren te betalen en af te halen bij Cultuur.Uit . Academiestraat 14( links van de Catherinakapel op het Kloosterplein)

Kaartjes Stichting Jeugdtheater Harderwijk : 7 euro per stuk
Voor donateurs van SJH ;  5 euro per stuk  (max 5 personen)
Het donateurschap kost 12 euro 50 per gezin per theaterseizoen